måndag 11 april 2016

Fossildrottningen av Michael Mortimer

Den lilla guldnyckeln glimmade i solljuset som läckte in från sidogluggen. Efter 240 års väntan inuti en flodpärlmussla i en älv i norra Finland. Nu hade de nyckeln, nyckeln till kopparskrinet...  
Andra delen i serien om de tre kvinnorna Ida, mamma Eva och mormor Alma.  
Nu har Ida och Lasse tillsammans med Alma tagit sig genom Ryssland till Tjernobyl i Ukraina. Eva bodde inne i "zonen" en period efter att hon hade lämnat Sverige. På grund av strålningen var det här en plats som Eva mådde bra på. Nu är Ida, Lasse och Alma här för att leta efter ledtrådar i jakten på den tredje delen av Carl von Linnes Jungfrusten. I hälarna har de Miranda och hennes galna forskargäng.    
I Rom lyckas de få tag på Goethes sten så förutom Lobovs sten har de nu Stalinstenen från arkivet i Kreml och den fjärde och sista stenen som har tillhört Max von Laue, Niels Bohr, Greta Garbo och Frank Sinatra. Tillsammans tycker Ida att de liknar en "Fossildrottning". När andra delen slutar flyr Ida, Lasse och Alma i helikopter från Italien och ut på internationellt vatten över Medelhavet. Ida som är efterlyst av Interpol och dessutom gravid.