onsdag 23 november 2011

Den vita katten

Cassel Sharpe kommer från en släkt som i århundraden kunnat utföra magi, de kan manipulera känslor, minnen, lycka och död. Magi är dock olagligt vilket gör dem alla till brottslingar. Cassel Sharp är den enda personen i släkten som saknar dessa förmågor i stället bär han på en mörk hemlighet. Den vita katten av Holly Black (Wahlströms, 2011).

måndag 21 november 2011

Missa inte Augustgalan ikväll

Det prestigefyllda Augustpriset delas i år ut för tjugotredje gången. Priset är en bronsstatyett av Mikael Fare samt 100 000 kronor vardera i följande tre kategorier: Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok samt Årets svenska barn- och ungdomsbok. Prisutdelningen sker vid Augustgalan i Stockholms Konserthus, med start kl. 17.30.

söndag 20 november 2011

Adam och koderna

Adams pappa har fått ett tillfälligt jobb över sommaren i Kiruna på Esrange och Adam måste följa med. En sommar i Kiruna är inte precis vad Adam hade tänkt sig men han följer motvilligt med. Uppdraget som Adams pappa har fått på Esrange är hemligt men det rör sig i alla fall om koder så mycket vet Adam. Koder till satelliter och för mobilnätet, koder som inte får hamna i orätta händer, det handlar om nationell säkerhet. Sommaren i Kiruna blir allt annat än tråkig. Adam och koderna av KG Johansson (Hegas, 2011).