onsdag 9 maj 2012

Starcrossed

I Josephine Angelinis Starcrossed Helena möter Twilight grekisk mytologi och det blir inte alls så tokigt.
Det första Helena känner när hon ser Lucas är ett starkt hat. Hon vill verkligen döda honom. Och hon får ett ganska bra grepp om hans hals när hon anfaller honom i skolkorridoren... Det här är bara början för så småningom går Helenas och Lucas känslor för varandra över från iskallt till stekhett. (Bonnier Carlsen 2012).

måndag 7 maj 2012

May the 4th be with you!


För att uppmärksamma internationella Star Wars-dagen så skyltade biblioteket upp med böcker och affischer på 4 maj. Affischerna fick vi lov att använda genom Creatice Commons-licens, och de är skapade av Tingsholmsbibliotekarien.

Eld

Äntligen har uppföljaren till Cirkeln kommit, Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgrens prisbelönta bokserie om häxorna i Engelsfors. När vi träffar "de utvalda" igen är det sista dagen på sommarlovet och det är värmebölja i Engelsfors. Ingen av dem har ägnat sig åt magi på hela sommaren och deras tankar på att återuppta magilektionerna är motvilliga. Men häxa är ingenting man kan säga upp sig från att vara, det är man vare sig man vill det eller inte. Eld (Rabén & Sjögren, 2012).