fredag 10 september 2010

Fotboll, mera fotboll och lite annan idrott

Nu har biblioteket flera nya böcker på engelska om fotboll och annan idrott. The Football Factory av John King (Vintage 1996) är inte ny, men ger en skakande skildring av huliganernas liv, snudd på klassisk redan. Goal! The Dream begins av Robert Rigby (Harcourt 2005) är baserad på filmen med samma namn, och handlar om Santiago som värvas från Los Angeles slum till Newcastle United.
Grind
av Eric Walters (Orca 2004) handlar, som var och en förstår, om skateboarding. Det finns flera nya böcker om idrott!

måndag 6 september 2010

Allt du behöver veta om politik

Kanske inte riktigt allt, men en lättläst bok som tar upp 100 jätteviktiga frågor passar väl så här i valtider. Ernst Billgren och Carl Hamilton har skrivit boken Vad är politik ? (Langenskiöld. 2010). Här får du reda på hur du kan bli en framgångsrik väljare!

We read banned books

Ellen Hopkins är en omtyckt författare som kan berätta en historia. Hon väjer inte för kontroversiella ämnen, som hon är en mästare på att behandla. Boken "Crank" skrev Hopkins efter att hennes egen dotter blivit narkoman. Nu i höst blev hon avbokad till en författardag för gymnasieelever i Texas för att några föräldrar inte gillar svordomar i böcker, och att de handlar om sex och knark. Vi har fyra titlar av Hopkins: Crank, Impulse, Identical och Burned. Läs hennes verklighetstrogna och engagerande historier om ungdomar som kämpar för ett drägligt liv.