onsdag 2 december 2009

Vill du delta i en fokusgrupp om biblioteket?

Kungsbacka kommun håller på att ta fram en biblioteksplan, där gymnasiebiblioteken kommer att ingå. Idag har du chansen att föra fram dina åsikter om Aranäsgymnasiets bibliotek. Klockan två träffas fokusgruppen för elever i konferensrummet som ligger i anslutning till biblioteket. Vi bjuder på fika! Anmäl dig till mig så fort som möjligt.

Fjärrlån av böcker från universitetsbiblioteken

Du känner väl till att vi har möjlighet att låna in böcker från universitets- och högskolebiblioteken via fjärrlån? Sök böcker i den nationella bibliotekskatalogen: http://libris.kb.se/, och prata med mig eller Else-Britt.

Läs lokaltidningarna i elektronisk form

Om du känner att du vill hålla koll på vad som händer i Kungsbacka och inte har tillgång till Norra Halland, Hallands Nyheter, Kungsbacka tidning eller Kungsbacka-Posten, kan du läsa dem i Mediearkivet Retriever. Logga in i Mediearkivet Retriever, välj utökad sökning. Kryssa för den tidning du vill läsa och välj datum. Läs gärna användarmanualen för att förfina din sökning. Kanske har det skrivits någonting om dig i lokaltidningarna de senaste åren? Passa på att söka på ditt namn!

Hitta vetenskapliga publikationer och uppsatser

http://swepub.kb.se/ är en sida som är användbar när du söker artiklar och avhandlingar från svenska lärosäten. Är du ute efter att läsa uppsatser från svenska högskolor och universitet kan du kika in på http://www.uppsatser.se/.

tisdag 1 december 2009

Det var inte första värdetransporten jag var med och rånade

David Larsson är bara ett alias, i själva verket heter författaren bakom Jag är wanted (W&W 2009) något helt annat. Hans historia är en slags verklighetens Snabba cash. Så här presenterar han sig själv på sin hemsida: "Fd yrkeskriminell, nu lyst och bosatt i Thailand. Skriver om mitt liv och andra berättelser om den undre världen. " Här möter du värdetransportrån och indrivningar och mycket våld. Och mycket tragik, för det liv han lever idag är allt annat är glamoröst. Gömd för rättvisan och gömd för de i den undre världen som vill åt honom kan "David" inte ens träffa sin son.