lördag 1 oktober 2011

Kärlekens historia

Leo Gursky är en gammal och trött låssmed med inkontinens. Varje kväll knackar han i värmeledningen för att meddela grannen i lägenheten ovanför att han lever. En gång i tiden skrev han en bok med titeln Kärlekens Historia som han tror aldrig blev tryckt. Leo känner att han håller på att försvinna, genom att ställa till med scener på offentliga platser gör han allt för att undvika att dö "på en dag när jag inte synts". Nicole Krauss skriver med mycket värme och humor. Det är magiskt, sorgligt och ömsint allt på en gång. Krauss, Nicole: Kärlekens historia (Brombergs, 2006).

Missa inte

Vietnamesiskfödde Nam Les kritikerrosade debut, novellsamling "Båten". Första berättelsen handlar om hur en ung författare kämpar med en novell om sin fars traumatiska upplevelser av Vietnamkriget och massakern i Song My. Genom skrivandet utforskar han sin bakgrund och försöker förstå sin fars brutalitet under uppväxten. Nam Les noveller handlar om hur det är att vara människa i en galen värld. Vackra noveller som känns i hjärtat. Le, Nam: Båten (Natur & Kultur, 2011).

måndag 26 september 2011

Gillar du deckare?

Biblioteket har uppdaterat deckar-hyllan med både nya och "nygamla" titlar från bland annat Stephen Booth, Lee Child, Kjell Eriksson, Tove Klackenberg, Arnaldur Indridason, Barbara Nadel, Gretelise Holm och Mark Billingham. Kom in och botanisera bland deckarna! På bilden, Flickan i floden av Stephen Booth (Minotaur, 2010)