torsdag 19 november 2009

Metalheads

I The 100 best and absolute greatest heavy metal albums in the world, ever. (Nicotext 2009) har Jaclynd Bond samlat 100 heavy metalskivor som gjort avtryck i musikhistorien. Här hittar du Pantera, Slayer och Type o Negative (som jag såg på Hultsfred någon gång i tidernas begynnelse), men också svenskar som Hammerfall och Yngwie Malmsteen har förärats en plats i denna exklusiva skara.

Skrattretande biblioteksböcker


http://awfullibrarybooks.wordpress.com/page/2/
Awful Library Books samlar exempel på varför det kan vara en bra idé för bibliotek att gallra bland sina böcker med jämna mellanrum. Här lägger amerikanska bibliotekarier upp böcker som sett sina bästa dagar. Eller vad sägs om den här: Dating for under a dollar: 301 ideas. "Dating will never be the same again!"

måndag 16 november 2009

Gå i fängelse, gå direkt i fängelse!

Har du läst El Choco - om svensken som hamnade i bolivianskt fängelse? Den handlar om Jonas Andersson och är skriven av Marcus Lutteman. Här kommer förlagan! Thomas McFadden är en småhandlare i narkotika som åker fast och kastas i fängelse, det ökända San Pedro-fängelset. Det är en hård värld, som också speglar samhället utanför. Fångar måste betala för allt: cellen, maten, kläderna - och dessutom mutor till polisen. Historien berättas av Rusty Young i boken Marching Powder (Pan MacMillan 2004)