torsdag 23 april 2009

Vinnarna i skrivartävlingen!

Vi säger stort grattis till vinnaren i bibliotekets skrivartävling, William Rosén! Hans text Marooned finns att läsa i sin helhet på Aranäsgymnasiets FRONTER, där du dessutom hittar namn på samtliga pristagare samt motiveringar.

onsdag 22 april 2009

Six feet under som barndomsmiljö

Tänk dig att växa upp i en begravningsbyrå, med en far vars största intresse är heminredning, som behandlar sina barn med iskyla, men gärna använder dem som hantlangare.
Fun home av Alison Bechdel (Cape 2006) är en tecknad serie som är en bok som är en grafisk roman. En rolig och fängslande skildring av far- och dotterrelationen, av författarens sökande efter sin sexuella identitet. Historien är full av referenser till både böcker och populärkultur. Kolla in vilka TV-program som pågår i bakgrunden!


tisdag 21 april 2009

Prisutdelning

Torsdagen den 23 april, Världsbokdagen, offentliggörs vinnarna i skrivartävlingen kl. 11.30 i biblioteket. Välkommen!

"Sötnos. Det är krig".

Truman Capote (på bilden dansandes med Marilyn Monroe) skrev boken Frukost på Tiffany's 1951. Den filmatiserades med Audrey Hepburn i huvudrollen som den nittionåriga glamorösa Holly Golightly som bor i New York och drömmer om att någon gång få äta frukost i den exklusiva juvelerarbutiken, en plats där hon tänker sig att den egna vilsenheten inte når.